![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmOaPmJrKTckrzTgu2TxI-c_cM_FcXJ_3hPxiUnqDlq0dVCsqdXixhZeZ9iNIl0r2dSy31jOA4rI0whVQKOt_zBVythjxmjrHg2m1MCMea-Uqck2MAeHwzmtWE5u8XNNVIr9klIQvoQxM1/s1600/1.jpg)
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Karabiber
250 gr çökelek
1 demet maydanoz
1demet dere otu
6 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvı yağ
1 miktar dereotu
Hazırlanışı :
Ispanaklarımızı geniş bir kaba alıyoruz üzerine çökeleği maydonozu dereotu ekliyoruz sıvı yağı üzerine gezdirerek ekliyoruz tuz ve kara biberide ilave ettikten sonra harcımızı güzelce harmanlıyoruz, Ne kadar çok harmanlar isek o kadar iyi olur, fırın tepsimizi sıvı yağ ile yağlıyoruz
ilk yufkamızı tepsiye seriyoruz üzerine yeterli gelecek kadar harcımızdan koyuyoruz 5 adet yufka ile aynı işlemi üst üste tekrarlıyoruz 6. yufka ile üzerine kapak yapıyoruz, Daha Sonra Bir Kaba 1 su bardağı yoğurt ve yarım çay bardağı sıvı yağımızı koyuyoruz birbiri ile iyice harmanlanıncaya kadar
iyice çırpıyoruz, Böreğimizin Sosu Hazır Sosumuzu Böreğimizin üzerine iyice yayıyoruz sos böreğimizin nar gibi kızarmasını sağlayacak, önceden 200 derece ısıttığımız fırında 45 dakika pişiriyoruz, Böreğimizi Fırından Çıkardıktan sonra 15 dakika dinlendiriyoruz, ve böreğimiz servise hazır şimdiden Afiyet Olsun
Dilerseniz Videolu Tarifi İzleyebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder